Værd at vide om kviklån og SMS lån

Værd at vide om kviklån og SMS lån

september 7, 2018 Slået fra Af Danielsen

Kviklån er en af de hurtigste måder at låne penge på i dag og internettet bugner af lånetilbud med løfter om lave renter, hurtige penge og luft i økonomien.

Kigger man få år tilbage var et kviklån typisk i omegnen af 500 – 10.000 kroner, med kort løbetid og skyhøje renter. I dag kan du låne op til 400.000 kroner og afdrage i op til 180 måneder til renter i næsten alle størrelser. Det virker tiltrækkende og det høje eksponering i form af reklamer af forskellig art gør det til en nærliggende mulighed, hvis du står og mangler penge her og nu.

Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på, inden du lader dig friste.

Før du låner

Selv om det umiddelbart virker tiltrækkende at låne penge, hvis der er noget du gerne vil have eller bare trænger til lidt luft i økonomien en måned, skal du huske på, at pengene skal betales tilbage. Og det kommer til at tage mange måneder.

Så før du godkender et lånetilbud, vil det være en fordel for dig at lave et grundigt budget. Det er måske ikke den sjoveste opgave, når du bare gerne vil have lidt ekstra at gøre med, men du bliver helt sikkert glad for det i sidste ende.

Lav en oversigt over dine faste udgifter og indtægter, både de månedlige, dem, der betales hvert kvartal og de årlige. På den måde får du et overblik over, hvor mange penge du har at leve for hver måned og en ide om, hvad afdragene på et eventuelt lån vil betyde for din hverdagsøkonomi.

Det er også en rigtig god ide at indhente flere tilbud, hvis du beslutter dig for at ansøge om at låne penge. På den måde kan du sammenligne og finde det tilbud, der passer bedst til dine behov og din formåen i forhold til tilbagebetaling. Det kan være svært at overskue, hvilke firmaer, der er bedst at indhente tilbud hos, derfor har Dit-kviklaan lavet en oversigt over de mest populære udbydere, så du lettere kan danne dig et overblik.

 Tips til at sammenligne lånetilbud

Når du skal finde ud af, hvilket tilbud, der passer bedst til dig, kan det være svært at gennemskue, hvis du udelukkende kigger på renten og det beløb, du skal betale hver måned.

Der findes ikke nogen hurtig måde at sammenligne tilbuddene helt præcist, det kræver en hel del matematik, men der er visse ting, du kan gå ud fra, for at få et ganske godt overblik.

Den vigtigste er ÅOP, eller Årlige Omkostninger i Procent, der viser dig, hvor mange procent de årlige udgifter på lånet er i forhold til lånets størrelse. Ved at kigge på dette tal, kan du se, hvor du kommer til at betale mindst i sidste ende.

Det er dog ikke en stensikker metode, for ting som løbelængden har stadig en rolle at spille. Det giver dog et godt udgangspunkt for at sammenligne de tilbud du indhenter.

Hvis du er interesseret i at læse mere om kviklån, kan du læse med på denne side.