Registreret i RKI? Sådan låner du alligevel

Registreret i RKI? Sådan låner du alligevel

september 7, 2018 Slået fra Af Danielsen

Langt de fleste mennesker har på et tidspunkt i deres liv oplevet på den ene eller den anden vis at stå i pengenød. Måske står man og ønsker sig eller har brug for noget særligt, men oplever, at beløbet på kontoen ikke rækker. Af samme grund kan der over tid opstå rigtig mange forskellige situationer, hvor det giver mening at låne penge.

For de fleste mennesker, er det ikke noget problem at låne penge. Enten kan de benytte sig af muligheden for et traditionelt banklån, hvor man efter aftale med banken låner et givent beløb. Herudover er der rigeligt mulighed for at benytte sig af nogle af de mange kviklånsudbydere, som tilbyder lån af oftest lidt mindre beløber online.

Men for andre er det ikke ligeså problemfrit at låne. Det kan eksempelvis skyldes, at man er registreret som dårlig betaler i enten RKI eller Debitor Registret. Er man registreret her, kan det være besværligt at komme til at låne penge. Men der findes faktisk en række muligheder, som lade dig låne penge, selvom du er registreret i RKI.

Hvad betyder det at låne trods RKI?

Er du selv registreret i RKI, er du med stor sandsynlighed også klar over, hvad RKI er. RKI er ligesom Debitor Registret et register over dårlige betalere. Når man er dårlig betaler, betyder det, at det før er blevet erfaret, at man før i tiden har haft svært ved at tilbagebetale eksempelvis et lån.

Når man ønsker at låne penge – uanset om man gør det i banken eller via en online tjeneste – bliver man kreditvurderet, inden man for lov at optage lånet. Som et led i denne vurdering, undersøges det blandt andet, om den potentielle låner er registreret dårlig betaler. Er det tilfældet, vil denne potentielle låner i langt de fleste tilfælde opleve at få sin låneansøgning afvist.

Der findes dog låneudbydere, som tilbyder lån, selvom man er registreret i RKI. Se en oversigt over låneudbydere, hvor det kan være muligt at låne penge, selvom du er registreret dårlig betaler på låntrods.dk. Her bør man dog være opmærksom på, at der ofte gælder en række særlige regler for lånere, som er registreret i RKI. Det er en god idé at sætte sig ind i disse regler, inden man søger om lånet.

Færre muligheder og andre regler

Det at man er registreret i RKI betyder ikke automatisk, at man er et uansvarligt menneske uden styr på sin økonomi overhovedet. Derfor kan der godt opstå situationer, hvor man – selvom man er registreret dårlig betaler – kan se et behov for at optage er lån. Har du besluttet dig at låne penge trods din registrering i RKI, er der dog en række forhold, du bør være opmærksom på. Bl.a. gælder der ofte en række særlige regler for lånere, som er registreret i RKI. Herudover er det vigtigt at være bevidst om, at dine lånemuligheder indskrænkes betydeligt, når du er registreret i RKI. Er du ikke registreret i RKI, kan du se en række af dine lånemuligheder på denne side.