Oplevelser i Aarhus og Horsens

Oplevelser i Aarhus og Horsens

september 7, 2018 Slået fra Af Danielsen

Jylland byder på en række spændende byer og områder, og det kan være svært at overskue, hvornår der sker store events og hvilke man skal vælge. Og hvis man blot skal finde ud af, hvad man skal lave en friweekend, så kan det også være smart at finde nogle gode og interessante ting at tage sig til. Aarhus er landets næststørste by, og har derfor også oceaner af fantastiske begivenheder og attraktioner, men faktisk kan man også få nogle fremragende oplevelser, ved at tage til Horsens og opleve, hvad den gamle fængselsby har at byde på.

Det er også to byer, der ikke ligger langt fra hinanden, så en tur kan nemt kombineres, så man kan nå at se begge byer på få timer eller dage.

Kulturbyen Aarhus

Der er en grund til, at Aarhus i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad. Byen byder på alverdens oplevelser for personer i alle aldre. Tivoli Friheden ligger smukt placeret i Marselisborg Skoven, der næsten er en attraktion i sig selv. Her kan man sagtens bruge en hel dag i Dyrehaven eller en løbetur langs vandet.

Hele Aarhus Ø er også et besøg hver. Havnen er lavet om til en moderne bydel med flot arkitektur, strandbar og plads til leg. Derudover ligge Dokk1 placeret tæt ved centrum. Dokk1 er et multihus med Borgerservice, bibliotek og meget andet. Det blev i 2016 kåret til verdens bedste bibliotek på den internationale bibliotekstkonference, IFLA, så det er helt sikkert et besøg værd.

Hvis man er mere til det vilde natteliv og cafébesøg så byder caféerne og diskotekerne langs Aarhus Å på en helt unik stemning i smukke omgivelser.

Derudover kan nævnes museet Aros, Den Gamle By, Musikhuset og selvfølgelig små byoaser som Jægergårdsgade, Tordenskjoldsgade og Mindeparken.

Horsens er mere end en fængselsby

I mange år har Horsens været forbundet med store koncertoplevelser og det store Statsfængsel, hvor nogle af Danmarks mest berygtede forbrydere sad.

Fængslet lukkede i 2006 og genåbnede i stedet som museum og koncertsted. Her har blandt andet Metallica optrådt.

Udover fængslet, byder Horsens dog også på Danmarks industrimuseum, en række smukke kirker såsom Horsens Klosterkirke, og så er Den Genfundne Bro også et besøg værd. Broen lå i hi i en dæmning i 85 år, men blev gravet fri og restaureret i 2014.

Så hvis man skal planlægge en sjov weekend, er der masser af muligheder i Aarhus og Horsens.