Er dit udvendige hjem klar til sommer?

Er dit udvendige hjem klar til sommer?

maj 16, 2018 Slået fra Af Redaktør

Rigtig ofte handler boligartikler om, hvordan man indretter hjemmet smukt eller praktisk. Det er der selvfølgelig også gode grunde til, eftersom vi mennesker opholder os rigtig meget inden for vores egne fire vægge. Der kan dog også være rigtig meget at tage sig af udendørs, og derfor er det her denne artikel stiller skarpt.

For sommeren er snart på vej, og rigtig mange husejere i Danmark glæder sig til at komme endnu mere ud og bruge deres dejlige have. Om den er stor eller lille, aflang eller kvadratisk, så er det bare lækkert at kunne udnytte den haveplads, man har, mest muligt. Mange spørger så sig selv, hvordan de gør det, for der lægges måske rigtig mange timers hårdt arbejde, hvor der ikke altid er den store effekt. Vi kigger på, hvor indsatsen kan være særligt effektiv.

Træt af grimme fliser?

Rundt om huset kan der i mange hjem være lagt fliser til forskellige formål. Det kan være ved huset facade, hvor fliserne er noget af det første, man ser. Det kan også være rundt omkring imellem terrasse, have og garage. Hvis du er en af dem, som efterhånden er træt af grimme fliser, så findes der heldigvis nogle måder, man kan komme det meget effektivt til livs på.

Man kan selv vælge at gå i krig med fliserens, og lægger man hårdt arbejde i det, kan man opnå et fint resultat. Det mest effektive vil dog i mange tilfælde være at bestille professionel fliserens. Her har man mulighed for at få professionelle folk til at afhjælpe problemerne med fliserne, og der vil samtidig kunne ydes en lang garanti efterfølgende, så samme problemer ikke opstår igen.

Rigtig mange fliser bliver ramt af mos, grimme grønne alger eller en form for flisefest, som misfarver fliserne og generelt gør dem mindre kønne at kigge på. Med de rette folk på sagen vil man kunne få lavet en løsning, som holder, og som i høj grad gør husets udvendige del flottere at kigge på.

Følger haven med?

Der kan selvfølgelig også være mange steder at lave en indsats, når man kigger på haven. For nogle virker det uoverskueligt at have en velholdt have, og derfor følger de grønne arealer måske ikke altid helt med. Det er ærgerligt, for med en flot have følger også en masse dejlige muligheder i de måneder, hvor temperaturerne er lidt varmere.

Kigger man på græsplanen, kan der være mange måder at holde den ved lige. Man kan eksempelvis fokusere på at få fjernet alt, hvad der hedder mos og mælkebøtter fra plænen. Det kan være lidt af en opgave, men der findes mange effektive våben mod den slags, så man ikke selv skal lægge for mange unødvendige kræfter i det.

Selv hvis man ikke er i stand til at fjerne disse ting helt, så kan en indsats være med til at holde det nede til et minimum. Det vil få en stor betydning for det samlede indtryk i haven. Herudover kan man fokusere på at holde haven opdelt, så man har nogle områder med god plads til leg på græsset, imens man måske har andre områder, hvor blomsterne får lov at blomstre og æbletræet skinne smukt igennem.

Optimer din opdeling

Når man kigger på den udvendige side af et hjem, kan det også være klogt at forbedre opdelingen af de forskellige ”afdelinger”. Måske skal man have et hegn, som skiller terrassen fra haven eller måske endda forskellige områder af haven. Det kan være med et hegn eller en busk, man har plantet og vedligeholdt. På den måde skaber man nogle hyggelige rammer, hvor hver del af hjemmet har sin egen funktion.

Terrassen samler folk

De fleste er også glade for en terrasse, hvor man virkelig har lyst til at opholde sig. Terrassen kan nemt blive forsømt, selvom det måske er her, man bruger allermest tid om sommeren. En terrasse kan sagtens indrettes på en funktionel måde, hvor det samtidig er kønt og behageligt at se på. Her er den føromtalte fliserens selvfølgelig særligt relevant, fordi det er et af de steder, hvor man virkelig lægger mærke til, hvis fliserne er grimme og misfarvede. Det samme gør sig gældende med havemøblerne, som også fortjener vedligeholdelse.